Følg Googles guidelines og opnå en højere konverteringsrate

Julian F. Christmas
Af Julian F. Christmas · 16 Sep 2017 · Læsetid: 3 min.

Følg Googles guidelines og opnå en højere konverteringsrate

I 2014 fik vi alle for første gang et sjældent kig ind i søgegiganten Googles maskinrum, da Quality Raters Guidelines blev offentliggjort. Du kan læse deres guidelines og tro du får mere organisk trafik, men jeg har sammen med Ib Potter tænkt ud af boksen - nemlig hvordan vi bruger dem til at få flere konverteringer.


Indholdsfortegnelse

For at være 1000 meter mester skal Googles algoritme træne hårdt

Google arbejder intensivt på det, man kalder Machine Learning1. Det gør de for, at kunne levere et bedre resultat for den der bl.a. bruger deres søgemaskine. Google har brugernes hensigt i fokus og ønsker, at levere det resultat der opfylder brugeren hensigt bedst muligt.


Dog har Machine Learning en stor ulempe; maskinen skal have et datasæt at lære fra. Det er her Googles Quality Raters kommer ind i billedet. Det er en gruppe dedikerede personer, der hver dag gennemgår tusinder af hjemmesider for, at vurdere deres kvalitet. Deres vurdering gives sammen med den oprindelige hjemmeside til Googles Machine Learning algoritme. Algoritmen finder herefter mønstre i det præsenterede datasæt. På den måde lære ingeniøerne algoritmen at bedømme nye og ukendte sider.

Quality Raters gør ikke deres arbejde i blinde. De følger de omfattende Quality Raters Guidelines.
Sider vurderes overordnet ud fra 3 parametre:

  • Ekspertise
  • Autoritet
  • Tillid

Ved at gennemgå de tre punkter i dybden kan vi lære hvad Google og deres Big Data algoritmer mener er mest relevant for brugerne har en god oplevelse på internettet.

Høj konverteringsrate = Ekspertise, Autoritet og Tillid

Lad os gennemgå de tre punkter meget hurtigt, for denne artikel er egentlig til for du skal lytte til en podcast - ikke læse en længere teknisk udredning.

Ekspertise, det er vigtigt din forretning udviser ekspertise indenfor jeres område. Vi taler her om to former for ekspertise. Først officiel anerkendt ekspertise. Her kan du tænke på en artikel skrevet af en læge på netdoktor.dk. Den anden form er den mere jordnære. Det er den du med dine mange år indenfor samme branche besidder. Sælger du tøj, så kender du tøjbranchen ind og ud. Det er en ekspert i tøjbranchen og den ekspertise skal du huske,at udvise på din webshop. Det gælder også hvis du arbejder i en 125 år gammel familievirksomhed. I besidder en stor ekspertise indenfor jeres område - husk at skriv det tydeligt.


Autoritet, er det du skaber når du viser din ekspertise. Jeg ser det som oftest gennem det indhold virksomheder udgiver. Det kan være I skriver dybdegående artikler der beskriver og sammenligner netop det der er relevant for jeres kunder. Det kan også komme til udtryk ved, at du kender brugerens hensigt og besvarer spørgsmål på det helt rigtige tidspunkt.


For at udvise Autoritet indenfor din branche kan du bl.a.:

  • Besvare alle brugernes spørgsmål
  • Komme med al faktuel information
  • Fortælle meget klart hvilket problem netop dit produkt løser for kunden.

Tillid, her kommer vi ind på min personlige kæphest. Du og jeg lever i en verden hvor alle kan oprette en nogenlunde flot og professionel hjemmeside. En hjemmeside der har integreret kort betaling og som jeg kan blive snydt noget så gevaldigt af. Så hvordan kan jeg få tillid til en, for mig, ukendt webshop? Jo, jeg “spørger” i mit netværk af andre internetbrugere. Det er her vigtigt at bemærke, at jeg ikke nødvendigvis kender disse personer personligt. Jeg lader mig påvirke af personer der ligner mig.

Her er tre konkrete måder du kan skabe tillid til din webshop:

  • Brugergenereret indhold som anmeldelser eller billeder af jeres produkt i brug
  • Du kan få eller linke til omtale af webshoppen i dagspressen
  • Du kan få eksperter til at udtale sig positivt om jeres produkt

Det at skabe tillid til et brand kan være en udfordring - det er her Intelligo kommer ind i billedet. Det er en længere snak, som jeg gerne tager med dig på telefonen eller mail. Du ringer eller skriver blot, så får vi talt i dybden om at vække tillid, så du kan komme i gang med konverteringsoptimering.

Hvorfor Ib Potter og Pottercut?

Ib Potter har arbejdet med online markedsføring, hos CO3, siden 20101. Potter arbejder til daglig hos webbureauet CO3 og har en mangeårig baggrund som journalist. Potter har været en kilde til inspiration og refleksion alt den tid jeg kan huske.

Jeg har lyttet til Pottercut siden den første episode og altid fundet Potters programmer inspirerende. Det var derfor med stor ærefrygt, at jeg takkede ja til at medvirke i april udgaven af Pottercut. Det er nu blevet til 31 minutter hvor jeg sammen med Potter går i dybden med netop konverteringsoptimering på webshops.

Hvor kan jeg lytte med?

Julian F. Christmas' medvirken i Pottercut.dk

Du kan lytte til episoden med titlen “Følg Googles guidelines og opnå et uventet resultat” her http://pottercut.dk/julian-christmas/foelg-googles-guidelines-opnaa-uventet-resultat/

Du kan også finde Pottercut i din yndlings podcather, om det så er iTunes, Stitcher eller CastBox (Min personlige favorit).

Referencer
1
Barry Schwartz, How Google uses machine learning in its search algorithms. October 18 2016 http://searchengineland.com/google-uses-machine-learning-search-algorithms-261158
2 Ib Potter, Online marketing chef, konsulent og oplægsholder i online markedsføring og digital kommunikation. September 17 2017 https://dk.linkedin.com/in/ibpotter/da

Julian F. Christmas
Julian F. Christmas

Om artiklens forfatter - Julian F. Christmas
Julian F. Christmas har siden 2008 arbejdet med online markedsføring, først som selvstændigt studiejob under sin tid på Københavns Universitet og fra 2011 fuldtid i egne webbureauer. Julian bruger sin naturvidenskabelig baggrund til analyse af indsamlede datasæt.

Hver uge afsætter han dedikeret tid til at læse originalt videnskabeligt materiale for at finde guldkorn til brug for online markedsføring. Det er mange af disse guldkorn du som webshop ejer finder her på Intelligo’s blog.

Julian F. Christmas er certificeret i Google Analytics, Google Mobile Sites, Google Ads, Google Shopping, Hubspot - Inbound Marketing, Hubspot - Growth-Driven Design, Omnisend.

Vidensdeling er ikke noget vi siger
Det er noget vi gør

26 Apr 2020

Få styr på det visuelle hierarki og øg din konverteringsrate

Vi går meget op i æstetik og det visuelle udtryk af en hjemmeside som mennesker, især her i Skandinavien. Æstetik og design forblænder os af og til, og ofte tænker designerne slet ikke på den kommercielle hensigt, når de udarbejder designet til webshops. Jeg kan allerede afsløre for dig nu, at du bør fokusere mere p...

Julian F. Christmas

Skrevet af Julian F. Christmas
Direktør @ Intelligo Denmark ApS

13 Jan 2020

Hvad er en god konverteringsrate for webshops? (Den er højere end du tror!)

Mange webshopejere er begyndt at fokusere på konverteringsoptimering (CRO). Ét af de primære KPI’er for CRO er makro-konverteringsraten. Konverteringsraten siger helt konkret noget om, hvor god din webshop er til at konvertere besøgende til betalende kunder. Men hvad er en god konverteringsrate for netop din branche i...

Julian F. Christmas

Skrevet af Julian F. Christmas
Direktør @ Intelligo Denmark ApS

4 Jun 2019

Sådan optimerer du din mobile konverteringsrate [Guide 2019]

I dag kommer op til 80% af din trafik fra mobile enheder, men hvordan er konverteringsraten på mobiler set i forhold til desktop? Hvis du gør som mange andre, så er den ikke god. En mobiloptimering af din webshop handler ikke kun om, at den skal være responsiv. Det handler om at give brugeren en god oplevelse.

Julian F. Christmas

Skrevet af Julian F. Christmas
Direktør @ Intelligo Denmark ApS