Magento

Title-tag får brugeren til at klikke på din webshop

Julian F. Christmas
Af Julian F. Christmas · 24/10 - 2018 · Læsetid: 6 min..

Du ved allerede, at søgemaskineoptimering i dag er en central rolle af en virksomheds markedsføring, da det er vigtigt at rangere højt i søgeresultaterne for at nå bedst muligt ud til brugerne. Der er mange aspekter af søgemaskineoptimering, herunder on-page SEO som består af forskellige elementer - blandt andet title-tags.

Som webshopejer har du og/eller dine medarbejdere helt sikkert brugt masser af tid og kræfter på at udarbejde beskrivende og fængende indhold til din webshop. De fleste har dog tendens til at overse title-tags og meta beskrivelser, som ligeså vel som indholdet på din webshop også skal være beskrivende og fængende.

Hvorfor er et optimeret title-tag så vigtigt?

Et velskreven og optimeret title-tag er i høj grad med til at øge CTR (Click-through-rate), som kort fortalt er den procentdel af brugere, som ender med at klikke sig ind på en side på din webshop, som vises i søgeresultaterne. Det er altså med dette title-tag, at du skal vække brugernes interesse ved første øjekast.

Title-tagget skal indeholde søgeord, som angiver en præcis og konkret beskrivelse af hvad den pågældende side omhandler. På den måde ved søgemaskinerne også hvilke søgninger, som den valgte side er relevant i.

Eksempel med title-tag, URL og meta-beskrivelse i søgeresultat på Google:

Eksempel på Title tag og meta beskrivelse i Googles søgeresultat

Eksempel med title-tag på fane i browseren:

Eksempel på title tag i toppen af browseren

Hvordan finder jeg de relevante søgeord for min webshop?

Der er forskellige måder hvorpå du kan finde ud af hvilke søgeord (keywords), som får din webshop til at ranke på.

 1. Du kan benytte google.com/webmaster og se hvilke søgeord, som du ranker under top 3 på, og derved bruge disse ord i titlen på relevante sider.

 2. Du kan tænke på de ord, som dine kunder benytter når du søger eller taler om dine produkter, og bruge dem i dine title-tags på relevante sider. Har du en Magento webshop, kan du under “Katalog > Søgeord” se hvilke termer, som brugerne søger mest efter på din webshop.

 3. Du kan bede et bureau om at anvende dybe data-værktøjer, som kan give en liste over de vigtigste søgeord. Hvis du selv har mod på at gå igang kan jeg anbefale værktøjet ahrefs.com

Opskriften på det gode title-tag

Her er min korte opskrift på et godt title tag til dine produkt- og kategorisider.

Søgeord - unikke titler

Benyt de relevante søgeord, som du fandt frem til under dit keyword research. Title-tagget skal ikke blot være en liste opremset med søgeordene, fx “Flotte bluser, smarte bluser, grønne bluser”, men skal i stedet være en sætning, som er relevant for indholdet på siden. Søgeordet/søgeordene skal gerne være i starten/tidligt i titlen. Titlerne skal være unikke, hvilket i sidste ende vil skabe en højere CTR (Click-through-rate) - tænk gerne på hvad brugerens intention er når de søger.

Længden på title tags

Længden på title-tags måles i pixels på Google, hvor den ligger på ca. 600 pixels. Der er intet eksakt antal tegn, da bredden på tegn varierer, men en tommelfingerregel er 50-60 tegn. Du bør ligeledes undgå at skrive hele sætningen med blokbogstaver, da det for det første fylder mere, og for det andet er det knap så brugervenligt for brugeren at læse i søgeresultaterne.

Call-to-action & din virksomheds USP i title tags

Husk på, at dit title-tag er brugerens første indtryk - og at du gerne vil have at brugeren rent faktisk skal klikke ind på din webshop. Derfor kan det sagtens betale sig at inddrage diverse call-to-actions i dine titler, såsom “Køb”, “Find”, “Se udvalg” osv., som netop opfordrer kunden til at foretage disse handlinger på din webshop. Husk dog på, at Less is more. Du må gerne opfordre kunden til at klikke, men du bør heller ikke være for offensiv i valg af ord.

En anden ting er din virksomhed og dens værdier (Unique Selling Points - USP). Nævn gerne virksomhedens USP i titlen, HVIS det har relevans for indholdet på den pågældende side.

Ligeledes kan du også placere navnet på din virksomhed i slutningen af titlen. Har du et anerkendt og veletableret brand, kan det være fornuftigt at smide ind til sidst, men tænk altid på relevans i forhold til det antal af tegn, som du har til rådighed. Hvis andre ord er vigtigere for en side, så prioriter dem først. På forsiden bør du dog have virksomhedens navn med i titlen.

Hvor finder jeg title tag og meta beskrivelser for produkterne i Magento?

I Magento version 1.X finder du title tag og meta beskrivelserne under hvert enkelt produkt. Du skal blot klikke ude i venstre side menu på punktet “Meta information”

Hvor finder jeg meta beskrivelse og title i Magento for produkter?

Det er her værd at bemærke, at du ikke skal bruge kræfter på at udfylde feltet med meta-nøgleord. Disse er også kendt som meta keywords.

I de gode gamle dage, dengang internettet var ungt og jomfrueligt - der havde meta keywords betydning for hvilke søgeord din hjemmeside blev fundet på. Men siden 2009 har Google og de andre søgemaskiner ikke længere taget højde for meta keywords - det er derfor spild af gode kræfter og tid at udfylde dem.

Hvor finder jeg title tag og meta beskrivelser for kategorier i Magento?

I Magento version 1.X finder du title tag og meta beskrivelserne under hver kategori.

Hvor finder jeg meta beskrivelse og title for kategorierne i Magento 1?

I den danske sprogpakke som mange udviklere bruger til Magento 1.X kan der opstå lidt forvirring omkring hvilket felt under kategorien der bliver brugt til Title tags.

Feltet med titlen “Overskrift” bliver brugt som title tag på dine kategori sider.

Igen er det ikke nødvendigt at udfylde feltet med meta nøgleord, da vi siden 2009 ikke har brugt disse.

Som standard i Magento skal du også være opmærksom på, at det er kategoriens navn der bliver brugt som title på kategori siden. Hvis du er interesseret i, at læse om hvordan du kan optimere kategori overskrifterne i Magento - så er her en artikel om det.

Huskelisten til et velskreven og optimeret title-tag

 • Benyt søgeord fra din keyword research

 • Overdriv ikke brugen af søgeord i title-tagget

 • Brug søgeordet tidligt i titlen

 • Hver title-tag skal være unik - og relevant for sidens indhold

 • Længden bør være mellem 50-60 tegn

 • Undgå titler som udelukkende består af blokbogstaver

 • Hav i tankerne, at det er brugerens første indtryk af din webshop

 • Brugervenlighed - Titlen skal være fængende og rar for brugeren

 • Inkludér gerne en call-to-action eller dit brands USP

Eksempler på beskrivende og optimerede title-tags

 • Støvler med kilehæl | Damer | Find din nye støvle med kilehæl hos dinwebshop.dk

 • Tæpper i forskellige modeller - Shop gulvtæpper online dinwebshop.dk

 • Vaser og krukker i flotte designs og farver - Fri fragt på alle ordrer - dinwebshop.dk

Brandnavn og geografiske markører i title tags

Efter denne artikel oprindeligt blev udgivet har flere spurgt ind til, hvornår det er optimalt at bruge firmanavn og/eller geografiske markører som bynavne i title tags.

Det korte svar er, at det kommer an på din webshops strategi.

1. Hvornår skal jeg skrive vores brandnavn i meta title tag?

En god tommelfingerregel er, at søger et betydeligt antal mennesker (Læs: 1000+ / mdr) på jeres brand kan det være en god ide at tilføje dette til individuelle kategorier og produkt meta titler.

Det kan være en god idé, da I herved udviser et trust signal, der øger sandsynligheden for brugeren klikker på webshoppen i søgeresultatet.

Et andet alternativ er på webshoppens forside. Her er det oplagt at bruge brandnavnet i meta titlen - uanset hvor mange der søger efter brandet hver måned.

Andre steder hvor det kan være optimalt at inkludere brandnavnet er på sider som: “om os”, “kontakt”-siden og sider med information om begivenheder som udsalg eller “late night shopping events”

Fælles for alle disse sider er, at det er sider der hjælper brugeren med at forstå jeres brand.


2. Hvornår skal jeg bruge geografiske markører?

Geografiske markører er kun optimale at bruge, når du har specifikke undersider, der skal ranke i geografisk afgrænsede områder.

Nogle af de webshops vi hjælper har også fysiske butikker - og her er det en god idé med undersider, der ranker på lokale søgeord som “tøjbutik københavn”

Den generelle regel er dog at, hvis du driver en webshop uden fysiske butikslokaler, så er det ikke optimalt at inkludere geografiske markører.

Hvis du synes, at denne artikel var spændende og lærerig, så vil du også finde vores artikel 7 simple måder at skrive produktbeskrivelser der sælger. Heri fortæller vi hvordan du skal udforme og strukturere dine produkttekster, så de sælger endnu bedre.