Webshop får 90% flere ordrer ved, at fjerne et link og ændre én linje CSS

Når først brugerne er kommet til din bestillingsside er det vigtigt, at de sendes så gnidningsfrit mod godkendelse af ordren som overhovedet muligt. Det viser denne case tydeligt. Med blot to små ændringer til den meget populære Magento OnePageCheckout (OPC) løftede vi antallet af ordrer med 90%.

Introduktion til case

I efteråret 2018 foretog vi en splittest på en dansk webshop indenfor hobby/have branchen. På denne side kan du læse om resultater og læringer fra netop denne splittest. Det viste sig, at med blot to små ændringer løftede vi antallet af personer, der gennemførte en ordre i Magentos OPC med 90% (Spredning: 26% til 191%, Signifikant α ≤ 0,05). Denne case er interessant for dig, der har en Magento-baseret webshop og bruger en form for OneStepCheckout.

Som webbureau med specialisering i løbende optimering af Magento-baserede webshops er vores primære fokus at løfte hjemmesiders omsætning. Dog skal det også give økonomisk mening for vores kunder. Derfor går vi altid efter de lavest hængende frugter, så at sige. Denne tilgang gør, at vi med mindst mulig indsats kan skabe største mulige resultater for vores kunder.

Den lavthængende frugt var nu bestillingssiden. Før vi går til udfordringerne og resultatet af vores test vil vi først introducere webshoppen;

Webshoppen sælger tilbehør til en forholdsvis snæver niche indenfor hobby aktivitet i haven. Det er derfor værd at tage med i betragtningen af denne splittest, at brugerne med stor sandsynligvis har kendt webshoppen igennem en årrække og anser den som værende førende inden for sin niche. De er derfor villige til at kravle over en del forhindringer for at gennemføre et køb.

Sidens besøgende kan karakteriseres som hovedsageligt kvinder (65% af de besøgende) i alderen 35-64, med primære interesser indenfor madlavning, kreative hobbyer samt hus og have. 89,74% af brugerne i denne splittest var lokaliseret i Danmark.

timeline

90%

Flere ordrer ved blot at ændre to tekniske ting. Det er til at tage og føle på.
attach_money

170%

Øget omsætning pr. session der kom ind på siden. Så ikke nok med flere købte, de købte i snit også for et højere beløb.
schedule

41 dage

Tog det at finde en signifikant forbedring af konverteringsraten.

Udfordring

Vi har kontinuerligt arbejdet med denne webshop i snart et år. Antal besøgende og konverteringsraten er i en stigende tendens. Som en del af vores værktøjskasse bruger vi ofte sessionsoptagelser og mikro event kvantitativ click tracking til konverteringsoptimering.

Via vores analyse så vi, at på webshoppens bestillingsside var et stort frafald af brugere. Det interessante var dog, at de fleste brugere først forsvandt væk fra siden efter de havde indtastet deres stamoplysninger. Her tænker vi på navn, adresse og telefonnummer.

Efter grundig analyse af over 180 dages datasæt opstillede vi følgende hypotese:

Et stort antal af brugere gennemfører ikke deres bestilling, da de er usikre på hvilken betalingsform, der er valgt samt har udfordringer med at finde knappen med teksten “Gennemfør ordre”

Hypotesen er baseret på, at vi på sessionsoptagelser så mange brugere, der “farede” rundt på siden med musen og forvirret ledte efter det naturlige næste trin.

Samtidig så vi i vores mikro event click tracking, at mange brugere klikkede på den allerede pre-valgte betalingsform “Sikker kortbetaling”.

Udfordringen for denne case

Selve eksperimentet

Vores kontrol er en lettere modificeret standard Magento OPC bestillingsside. Vi ser dog, at der er tilføjet et social proof element i form af <a href="https://business.emaerket.dk/">E-mærket</a>.
feedback

Kontrol


— Vores kontrol er en lettere modificeret standard Magento OPC bestillingsside. Vi ser dog, at der er tilføjet et social proof element i form af E-mærket.
Læs mere
I variant 1 har den valgte betalingsform fået en tydeligt markering i form af en baggrundsfarve samt teksten "Har du allerede en konto?Log ind her!" er rykket væk fra toppen af OPC.
timeline

Variant 1


— I variant 1 har den valgte betalingsform fået en tydeligt markering i form af en baggrundsfarve samt teksten "Har du allerede en konto?Log ind her!" er rykket væk fra toppen af OPC.
Læs mere

Resultat

Denne splittest viste, at vores hypotese var sand. Brugerne er nu mere sikre på, hvilken betalingsform der er valgt, samt kan tydeligere se “Godkend ordre” knappen over folden på de fleste skærme. Vi så et løft i antallet af transaktioner på 90% (26% til 191%). Endvidere leverede vi en stigning på 170% (70% til 334%) i værdien pr. session på checkout-siden.

Testen løb samlet over 41 dage før et signifikant resultat var fundet.

Resultatet blev skabt ved blot at omrokere et tekstelement og tilføje én linje CSS. Det viser med alt tydelighed, at ved grundig analyse og mangeårig ekspertise, kan vi skabe signifikante forskelle for webshopejere inden for kort tid.

For enhver webshop vil det have stor betydning, at kunne løfte antallet af ordrer med 90%.

Test det selv på din webshop

  • - Om en højere placering af “Gennemfør ordre” knappen til over folden på de fleste enheder, som din målgruppe bruger giver et løft i konverteringsraten

  • - Om tydeliggørelse for brugeren hvis en betalingsform er valgt for dem som standard løfter konverteringsraten

Resultat af eksperimentet ses her

Vil du også have en højere omsætning på din webshop?

— Så står vi klar til at hjælpe dig!

Når du har skrevet dit telefonnummer nedenfor, vil vi ringe dig op indenfor 2 timer i hverdagene. Samtalen er naturligvis uforpligtende og gratis.


Intelligo App